Nieuws - Was het Polygon netwerk offline?

Door Luc Vesters

Was het Polygon netwerk offline?

Polygon (MATIC)
Blockchain/Technologie
Was het Polygon netwerk offline?

Gisteren, woensdag 22 februari, ging Polygon's Blockchain Explorer plat. De storing bij PolygonScan gaf de indruk dat er geen transacties plaatsvonden. Een gerucht verspreidde zich op crypto Twitter dat de Polyon blockchain zelf was gecrasht.

De medeoprichter van de Ethereum-schalingsoplossing, Sandeep Nailwal, gaf echter opheldering: "Het lijkt erop dat Polygonscan wat problemen heeft. U kunt in de tussentijd OKLink Explorer gebruiken."

De uitval ontstond doordat "sommige nodes niet meer synchroon liepen", aldus Polygon node-infrastructuurleverancier Rivet. Dit kwam door een "ongewoon grote blokreorganisatie". Kleine blokreorganisaties zijn echter gebruikelijk op Polygon en andere netwerken gebaseerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM)", verklaarde Rivet.

De uitval had weinig impact op de aandelenkoers van Polygon. Bij het persmoment wordt MATIC verhandeld op $1,39 en is het de afgelopen 24 uur zelfs 3,3 procent gestegen. Bij Polygon werden onlangs banen geschrapt. Ongeveer 100 werknemers - 20 procent van het personeel - moesten het bedrijf verlaten als gevolg van een herstructurering.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven