Nieuws - Polygon ontslaat 20 procent van het personeel

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Polygon ontslaat 20 procent van het personeel

Polygon (MATIC)
Ontwikkelingen
Polygon ontslaat 20 procent, van het personeel

Ondanks het banenverlies verzekerde het bedrijf dat het ontwikkelingsplannen en middelen heeft voor de aankomende jaren.

Als gevolg van een herstructurering heeft het bedrijf achter Ethereum's Layer 2-platform Polygon ongeveer 100 werknemers ontslagen. Dit komt overeen met ongeveer 20 procent van het personeelsbestand, zo maakte het bedrijf bekend in een blogbericht. Het banenverlies volgt op de consolidatie van verschillende business units onder het kernbedrijf Polygon Labs. De ontslagen werknemers krijgen drie maanden ontslagvergoeding, aldus Polygon.

De cryptomarkt reageert

De cryptomarkt reageerde meteen op het nieuws, op het moment van schrijven handelt Polygon (MATIC) bijna 6,3 procent lager dan 24 uur geleden. Tegelijkertijd verzekerde het bedrijf dat het voldoende middelen heeft voor verdere ontwikkeling. Deze omvatten ongeveer 250 miljoen dollar en 1,9 miljard van zijn eigen MATIC-tokens. Nog maar een jaar geleden wist Polygon 450 miljoen US dollar op te halen bij verschillende investeerders.

Polygon telt ook verschillende wereldspelers als hun grootste partners, waaronder Starbucks, Meta, Adidas en Adobe. Zeer recent koos Siemens AG voor de Ethereum-Schaling oplossing om een cryptobeveiliging uit te brengen. In maart is Polygon van plan Ethereum-schaling naar het volgende niveau te brengen met zijn "zkEVM" sidechain. In zijn aankondiging zei het bedrijf dat het voor de komende jaren een strategie had bepaald om "massale adoptie van Web3 met Ethereum-schaling te stimuleren".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven