Nieuws - Waarom iPhone-gebruikers geen NFT's kunnen versturen

Door Ted Maas

Waarom iPhone-gebruikers geen NFT's kunnen versturen

NFT
Blockchain/Technologie
iphone nft

Het beursgenoteerde cryptobedrijf Coinbase heeft in een reeks tweets uitgelegd waarom iPhone-gebruikers van de Coinbase Wallet niet langer NFT's kunnen versturen. Volgens de tweet heeft Coinbase bewust de laatste versie ‘gedeactiveerd’

Verder zegt Coinbase: "Apple beweert dat de transactiekosten die nodig zijn om NFT's te versturen, betaald moeten worden via hun in-app aankoopsysteem, tegen een tarief van 30 procent."

Eind september hebben meerdere bedrijven besloten om de iPhone functionaliteiten beperkt te houden. De vaak genoemde reden: te hoge tarieven. Coinbase beschuldigde Apple verder van crypto-onbegrip: "Voor iedereen die begrijpt hoe NFT's en blockchains werken, is dit duidelijk niet mogelijk."

Apple zou het "veel moeilijker hebben gemaakt om NFT's naar andere wallets over te brengen, of ze weg te geven aan vrienden en familie", aldus Coinbase. Wanneer iOS-gebruikers weer NFT's kunnen versturen via de Coinbase wallet valt nog te bezien. Apple heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven