Nieuws - Coinbase Wallet stopt met ondersteuning voor XRP, BCH, ETC en XLM

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Coinbase Wallet stopt met ondersteuning voor XRP, BCH, ETC en XLM

Ripple (XRP)
Ethereum Classic (ETC)
Bitcoin Cash (BCH)
Stellar Lumens (XLM)
Exchanges
Wallets en Whales
Coinbase Wallet stopt, ondersteuning voor XRP, BCH, ETC en XLM

Verwegen lage gebruik stopt Coinbase Wallet vanaf het nieuwe jaar met de ondersteuning van verschillende cryptocurrencies.

Vanaf januari 2023 zal de Coinbase wallet verschillende cryptocurrencies niet meer ondersteunen wegens weinig gebruik. Dit is volgens een overeenkomstige aankondiging. De "volgende coins en netwerken" zullen worden beïnvloed: BCH, ETC, XLM en XRP.

De coins blijven nog een tijd staan

Coinbase verduidelijkt echter dat de "op de wallet aangehouden Coins niet verloren zullen gaan". Specifiek: "Alle niet-ondersteunde coins die u bezit zullen nog steeds gebonden zijn aan uw adres(sen) en toegankelijk zijn via uw Coinbase Wallet herstelzin. Om deze tegoeden na januari 2023 te bekijken of over te dragen, moet u uw herstelzin overbrengen naar een andere niet-besloten walletprovider die deze netwerken ondersteunt," gaat het verder.

Coinbase dringt er bij zijn klanten op aan te controleren of de wallet het "specifieke netwerk waarvan de coins worden gehouden" ondersteunt. Ondertussen wordt gezegd dat dit "geen impact heeft op de ondersteuning van beursgenoteerde coins op Coinbase.com of de Exchange app". Onlangs heeft klokkenluider Edward Snowden zijn bezorgdheid geuit over de cryptobeurs en zijn relatie met regelgevers. Lees hier meer.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven