Nieuws - Waarom de hashrate van Bitcoin mining kan instorten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Waarom de hashrate van Bitcoin mining kan instorten

Bitcoin (BTC)
Mining
Blockchain/Technologie
Waarom de hashrate van Bitcoin mining kan instorten

Als gevolg van de komende halvering van de Bitcoin kan de hashrate van de mining instorten. Dat voorspelt althans de Amerikaanse bank JPMorgan.

In een rapport dat op 11 oktober is gepubliceerd, voorspelt de Amerikaanse bank JPMorgan een instorting van 20 procent van de Bitcoin mining hashrate.

In het rapport staat: "Er is in de afgelopen 9 maanden meer hashrate toegevoegd (ongeveer 160 EH/s) dan in de eerste 12 jaar van het bestaan van Bitcoin. Tenzij Bitcoin verdubbelt, denken we dat het tempo van de hashrate groei zal vertragen tot ongeveer 15 EH/s per kwartaal, wat neerkomt op ongeveer $200 miljoen tot $300 miljoen aan wereldwijde hardware investeringen per kwartaal."

Daarom schat de grootbank dat in het kielzog van de komende Bitcoin halving, waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd tot 3,125 BTC, "tot 80 EH/s, of 20 procent van de hashrate van het netwerk, kan worden verwijderd."

De reden hiervoor is volgens hem dat minder efficiënte hardware buiten gebruik wordt gesteld, omdat mining voor deze apparaten dan niet langer winstgevend is.

In hoeverre de aankomende Bitcoin halving ook kansen betekent voor de mining industrie, lees je in dit artikel: Bitcoin Halving: Stresstest voor Miners?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven