Nieuws - Waarom Celestia zo populair is bij airdrop-jagers

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Waarom Celestia zo populair is bij airdrop-jagers

Celestia (TIA)
Staking
Blockchain/Technologie
Waarom Celestia zo populair, is bij airdrop-jagers

Meer dan 50 procent in één week: TIA is nog steeds niet te stoppen. Airdrops lijken nieuwe investeerders aan te trekken.

Bijna geen enkele andere cryptocurrency heeft zo goed gepresteerd als Celestia (TIA) in de altcoin-rally die in november begon. Slechts een maand na de lancering was TIA een van de beste presteerders in de industrie, met een indrukwekkende winst van 270 procent. Een paar weken later breekt de coin nog steeds records en bereikte onlangs een nieuwe all-time high van 20 US dollar. Celestia is onder andere bedoeld om laag 2 netwerken te schalen, wat de prestaties van TIA correleert met de aanhoudende laag 2 hausse.

De vraag naar TIA lijkt dan ook ongebroken. Niet alleen onder gewone beleggers, maar ook onder degenen die op zoek zijn naar nieuwe airdrop-mogelijkheden. Celestia verdeelde zijn eigen TIA-token in oktober vorig jaar al op deze manier onder bepaalde gebruikers. Dus waar komt de nieuwe hype precies vandaan?

Staking en "dubbele opbrengst"

Celestia's nauwe banden met bestaande en opkomende Layer 2-netwerken zijn de sleutel tot de aantrekkingskracht van TIA. Validators van de Celestia blockchain zetten TIA in en verzekeren daarmee het netwerk, dat op efficiënte wijze de beschikbaarheid van gegevens van andere blockchains garandeert. Aangezien ze beter schalen met Celestia, hebben ze een stimulans om Celestia stakers te belonen. Met andere woorden, stakers van TIA stellen meer dan één blockchaindienst veilig en kunnen daarom meer beloningen verwachten.

Celestia kopen

Aan de ene kant betaalt Celestia haar validators maar liefst 16 procent inzetrendement. Ten tweede is er een toewijzing van bepaalde laag 2 tokens, meestal die netwerken die net hun coin lanceren. TIA stakers konden bijvoorbeeld 20 miljoen DYM tokens bemachtigen tijdens de Dymension mainnet airdrop. Er zijn ook aanwijzingen dat de nieuwe layer 2, Manta Network, Celestia-stakers zou kunnen belonen met een verdeling van MANTA-tokens nadat de twee sinds december samenwerken.

Airdrop-strategie voor TIA en andere crypto currenties

De resulterende strategie voor airdrop hunters zou daarom heel eenvoudig zijn: koop TIA, zet het in en profiteer mee van toekomstige airdrops. En profiteer ook van de prijsontwikkeling van de TIA token, op voorwaarde dat de vraag hoog blijft door de airdrop vooruitzichten.

Er is geen garantie voor toekomstige uitkeringen aan TIA-stakers. Noch dat de token zijn briljante prestaties zal voortzetten. De kans is echter waarschijnlijk groot door de nauwe correlatie met de competitieve en groeiende layer 2-sector. Deze eenvoudige stappen kunnen je eigen kansen op toekomstige airdrops vergroten:

1.koop Celestia (TIA)

Koop eenvoudig op onze site TIA en andere crypto's. De pagina om Celestia te kopen vind je hier.

2. wallet downloaden

Om airdrops te kunnen ontvangen, moeten de tokens waarschijnlijk in eigen beheer worden gehouden en opgeslagen. Dit vereist een Cosmos-compatibele wallet waarnaar de gekochte tokens kunnen worden overgebracht vanaf de exchange. Keplr, dat een eigen dashboard heeft voor stakers in het Cosmos ecosysteem, is hiervoor populair. Het bijbehorende walletadres moet dan worden ingevoerd in het uitbetalingsvenster op onze site of die van een exchanges.

3. Celestia staken

In het staking-venster van Keplr krijgen gebruikers een lijst te zien met verschillende aanbieders waaruit ze kunnen kiezen. Belangrijk: Voor sommige aanbieders is de vergoeding (commissie) erg hoog (meer dan 20 procent). Als je minder van je inzetbeloningen wilt opgeven, moet je je aansluiten bij een provider met een lagere vergoeding.

Door op "Stake" te klikken, is de stap al gezet. Vanaf hier hoeven stakers alleen nog maar de cryptoruimte in de gaten te houden om te zien welke projecten samenwerken met Celestia en om een airdrop te melden.

Lees ook: Altcoin sell-off veroorzaakt onrust in aanloop naar ETF goedkeuring

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven