Nieuws - Altcoin sell-off veroorzaakt onrust in aanloop naar ETF goedkeuring

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Altcoin sell-off veroorzaakt onrust in aanloop naar ETF goedkeuring

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate
Altcoin sell-off veroorzaakt onrust in aanloop naar ETF goedkeuring

Verschillende altcoins zien scherpe prijsdalingen aan het begin van de week, zoals blijkt uit gegevens van Coingecko. Tot de grootste verliezers behoren coins en tokens die de afgelopen maanden bijzonder sterk waren gestegen.

Dit zijn onder andere Near Protocol (NEAR), Bittensor (TAO) en Celestia (TIA), die allemaal binnen 24 uur met tien procent of meer zijn gecorrigeerd.

In de top 10 daalde Solana (SOL) onder de grens van $90, terwijl Cardano (ADA) voor het eerst sinds begin december onder $0,50 corrigeerde. Alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben zich tot nu toe ingehouden en noteerden prijsverliezen van slechts één tot 2,5 procent.

De altcoin sell-off van vandaag komt in de week waarin experts verwachten dat een spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd.

Bij gebrek aan andere negatieve krantenkoppen beschouwen veel waarnemers de prijsdalingen daarom als een gewone correctie in de cryptomarkt in de aanloop naar de langverwachte gebeurtenis. Veel altcoins zijn de afgelopen maanden immers gestegen zonder grote verliezen.

Voor anderen dreigt het begin van een "sell the news event". Volgens hen is de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC een tijdelijk hoogtepunt voor Bitcoin en de bredere altcoinmarkt.

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder in de race voor een ETF, verwacht dat zijn aanvraag op woensdag 10 januari wordt goedgekeurd. Hoewel de gebeurtenis wordt gezien als een katalysator voor een nieuwe crypto bullmarkt, zou het op korte termijn kunnen leiden tot meer winstnemingen.

De altcoin-sector werd eind vorig jaar omhoog gestuwd door het positieve sentiment rond verschillende Bitcoin ETF-aanvragen. Als er geen grote instroom is in de cryptosector als gevolg van een ETF-goedkeuring, zou het eerste kwartaal van dit jaar gekenmerkt kunnen worden door verdere prijsdalingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven