Nieuws - VS: positieve signalen voor crypto, terwijl de SEC met rechtszaken smijt

Door Ted Maas

VS: positieve signalen voor crypto, terwijl de SEC met rechtszaken smijt

Bitcoin (BTC)
VS
Wet en regelgeving
Mining
SEC mining

Amerikaanse regelgeving zorgt voor onzekerheid bij Amerikaanse cryptobedrijven. Positieve signalen uit Amerika zijn momenteel zeldzaam. Maar ze zijn er wel, al is het maar sporadisch.

Op 4 mei publiceerde het Witte Huis een beleidsdocument voor normen voor "belangrijke en opkomende technologieën". Ook de ontwikkeling van distributed ledger technology (DLT) speelt een rol. Specifiek staat er: "Het Office of Financial Research van het ministerie van Financiën leidt en draagt bij aan de ontwikkeling van financiële kaders voor digitale identiteit, digitale activa en ledger technologie."

De cryptosector krijgt nog meer wind in de rug van de Amerikaanse politiek uit de staat Montana. Gouverneur Greg Gianforte ondertekende op 2 mei een nieuwe wet die positief is voor miners. De wet zegt dat het negatief invoeren van elektriciteitstarieven voor lokale miningbedrijven niet wordt toegestaan. Hetzelfde geldt voor de belastingheffing op cryptocurrencies die als betaalmiddel worden gebruikt.

De cryptosector in de VS maakt momenteel grote omwentelingen op het gebied van regelgeving door. Een strenge koers van de Securities and Exchange Commission (SEC) en een mogelijke nationale mining belasting zorgen voor onzekerheid in de sector.

Grote cryptobedrijven overwegen daarom uit te wijken naar andere financiële rechtsgebieden. In Hong Kong is ondertussen een tegengestelde koers te zien. Daar omarmen ze momenteel nieuwe crypto bedrijven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven