Nieuws - VS: Nog strengere regels rondom transacties buiten de blockchain

Door Ted Maas

VS: Nog strengere regels rondom transacties buiten de blockchain

VS
Wet en regelgeving
VS: Nog strengere regels rondom transacties buiten de blockchain

Een nieuw wetsontwerp in Amerika gaat cryptohandelsplatformen verplichten om financiële transacties te rapporteren die buiten de blockchain plaatsvinden. Het is het zoveelste Amerikaanse wetsvoorstel tegen de cryptosector.

Het nieuwe wetsvoorstel vereist strengere verplichtingen van alle cryptoplatformen in de VS. Alle interne transacties moeten in de toekomst ook worden geregistreerd via een speciaal centraal register. De "Off-Chain Digital Commodity Transaction Reporting Act" vereist dat alle transacties binnen 24 uur aan de CFTC worden gemeld, zelfs transacties die niet via de blockchain worden geregistreerd.

Elke dag worden er volgens congreslid Don Beyer "duizenden transacties uitgevoerd buiten de blockchain om", die "niet worden geregistreerd in de openbaar toegankelijke blockchain". Dit gebrek aan data moet worden opgevuld om manipulatie en fraude te voorkomen, aldus Beyer.

Het wetsvoorstel is "een maatregel van gezond verstand om de transparantie en het vertrouwen in de markt voor digitale activa te herstellen", gaat Beyer verder. Of de wet wordt aangenomen is nog maar de vraag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven