Nieuws - VS Congreslid Warren Davidson wil CBDC's afschaffen en criminalizeren

Door Luc Vesters

VS Congreslid Warren Davidson wil CBDC's afschaffen en criminalizeren

CBDC
Wet en regelgeving
VS Congreslid Warren Davidson wil CBDC's afschaffen en criminalizeren

De Republikeinse afgevaardigde Warren Davidson is tegen digitale valuta van centrale banken (CBDC's) en dringt er bij het Congres op aan om "elke poging om een CBDC te ontwerpen, te bouwen, te ontwikkelen, te testen of in te zetten, snel te verbieden en vervolgens strafbaar te stellen".

In een Twitter-post beschuldigt hij de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) van het ontwerpen van "het financiële equivalent van de Death Star". "Goed geld zou toestemmingsloze peer-to-peer transacties mogelijk moeten maken," voegde hij eraan toe. Davidson schreef nadat hij kennis had genomen van een vacature van de Fed. Daarin is de centrale bank op zoek naar een "senior crypto architect" om aan een CBDC-project te werken.

Andere Republikeinen in de VS spreken zich ook uit tegen digitale centrale bankvaluta. Waaronder de Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis. De digitale dollar zou de privacy en economische vrijheid in gevaar brengen, persoonlijke rechten beperken en innovatie vertragen. De Amerikaanse senator Ted Cruz uit Texas dient regelmatig wetsvoorstellen in om te voorkomen dat de FED een digitale dollar ontwikkelt.

Overheden en financiële instellingen over de hele wereld doen onderzoek naar digitaal centralebankgeld. In Europa wordt momenteel gesproken over de invoering van een digitale euro.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven