Nieuws - VK: Particuliere cryptodiensten geclassificeerd als gokken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

VK: Particuliere cryptodiensten geclassificeerd als gokken

Wet en regelgeving
VK: Particuliere cryptodiensten geclassificeerd als gokken

Het Britse Treasury Committee wil retail cryptodiensten classificeren als gokken. De commissie eist dit van de regering in een rapport.

Het UK Treasury Committee roept in een op 17 mei gepubliceerd rapport op om de retailhandel in cryptocurrency te reguleren als gokken. Het rapport, opgesteld door een groep partijoverschrijdende parlementsleden, stelt dat zelfs crypto-assets als Bitcoin en Ether "geen intrinsieke waarde" hebben. Bovendien hebben ze "geen nuttig, sociaal doel".

Het gebruik van cryptocurrencies in de detailhandel lijkt meer op een sportweddenschap dan op een investering, zei hij. "We bevelen ten zeerste aan dat de overheid retail- en beleggingsactiviteiten in ongedekte cryptoactiva reguleert als gokken in plaats van als een financiële dienst,".

In het Verenigd Koninkrijk wordt gewerkt aan een hervorming van de regelgeving voor crypto's om "meer duidelijkheid" te scheppen voor consumenten en bedrijven.

Volgens een rapport van het nieuwsportaal The Telegraph overweegt de Britse regering ook om de lokale belastingdienst (HMRC) bevoegdheden te geven om cryptocurrencies in beslag te nemen bij bedrijven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven