Nieuws - Britse belastingdienst wil exchange wallets in beslag nemen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Britse belastingdienst wil exchange wallets in beslag nemen

Wet en regelgeving
Britse belastingdienst wil exchange wallets in beslag nemen

De Britse HM Revenue and Customs (HMRC) stelt voor om nieuwe regels in te voeren die hen de macht geven om cryptocurrencies in beslag te nemen van bedrijven die hun belastingen niet betalen.

Volgens een rapport van nieuwsportaal The Telegraph overweegt de Britse regering om de lokale belastingdienst (HMRC) bevoegdheden te geven om cryptocurrencies in beslag te nemen bij bedrijven. HMRC kan al geld van bankrekeningen in beslag nemen wanneer particulieren hun belastingen niet betalen.

Volgens The Telegraph suggereert een consultatiedocument van HMRC dat dit ook zou kunnen gelden voor cryptowallets van bedrijven. Wallets op gecentraliseerde beurzen worden getroffen door de regel. Private wallets zijn niet toegankelijk voor de autoriteiten. Wetshandhavers hadden tot nu toe de macht om cryptocurrencies van exchanges in beslag te nemen als ze criminele activiteiten aantreffen.

Een woordvoerder van HMRC verklaarde: "De voorstellen zullen HMRC helpen bij het innen van belastingen in overeenstemming met de bedrijfspraktijken. E-commerce betekent nieuwe zakelijke praktijken met minder fysieke activa en activa in eigendom in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakt het moeilijker voor HMRC om onbetaalde belasting te innen met bestaande bevoegdheden."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven