Nieuws - Vitalik Buterin: Solana heeft "een mooie toekomst".

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vitalik Buterin: Solana heeft "een mooie toekomst".

Solana (SOL)
Vitalik Buterin: Solana heeft "een mooie toekomst".

Uitgerekend Ethereum oprichter Vitalik Buterin heeft nog bemoedigende woorden voor Solana's gemeenschap, die geschokt was door de ineenstorting van FTX.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin gaf gisteren enige hoop voor de Solana gemeenschap in de nasleep van de ineenstorting van de prijs. In een tweet was hij verrassend zelfverzekerd over het lot van de "Ethereum killer".

Hij kreeg te horen dat Solana een "serieuze en slimme ontwikkelaarsgemeenschap" heeft, zoals Buterin uitlegt. Hij ziet ook "een mooie toekomst" voor blockchain nu het "opportunistische geld is weggespoeld". Hij blijft hopen dat Solana's gemeenschap een "eerlijke kans krijgt om tot bloei te komen".

Het lijkt erop dat Solana de woorden van zijn grote rivaal hard nodig heeft. Vanwege zijn nauwe banden met de ingestorte FTX beurs kelderde de aandelenkoers van SOL de afgelopen weken naar een nieuw dieptepunt van het jaar.

SOL is nu meer dan 95 procent van zijn all-time high af en gleed de afgelopen 48 uur uit de top-20 van cryptocurrencies. In sommige kringen wordt nu sterk getwijfeld aan het voortbestaan van de blockchain.

Maar sommige liefhebbers van Solana zien overeenkomsten in de crash met de 95 procent daling van Ethereum in de bear market van 2018, in de nasleep waarvan Ethereum zich herstelde en in de komende jaren steeg van $ 80 naar ongeveer $ 4.900.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven