Nieuws - Vitalik Buterin prijst Bitcoin NFT's en hekelt ‘maxi’s’

Door Ted Maas

Vitalik Buterin prijst Bitcoin NFT's en hekelt ‘maxi’s’

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
NFT
BTC NFT Vitalik

Moet Bitcoin ook gebruik maken van creatieve uitingen zoals NFT's? De oprichter van Ethereum heeft hier een duidelijke mening over.

De oprichter van Ethereum spreekt zich uit voor de controversiële Bitcoin NFT's, ordinals genaamd. En durft ook een veeg uit de pan te geven aan BTC-maximalisten.

In een Twitter-ruimte op 6 juli 2023 zei Vitalik Buterin: "De Ordinals doen een cultuur herleven. Ik heb het gevoel dat er een echte pushback is tegen de ‘Laser-eye’ (andere naam voor BTC maxi’s), en dat is goed." Je kunt de volledige Space hier vinden.

De Space werd gehost door de oprichters van Bitcoin Wizards. Zij worden beschouwd als de voorlopers van Ordinals en zien zichzelf als een uitgesproken tegenbeweging tegen het BTC-maximalisme. Ordinals zijn NFT's op Bitcoin. Ze beleven een hype, maar worden als controversieel beschouwd omdat ze gebruik maken van de beperkte opslagruimte op de blockchain.

De nieuwe trend stelt een fundamentele vraag: waar moet Bitcoin voor gebruikt worden? Alleen als waardeopslag of ook voor creatieve dingen?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven