Nieuws - Vitalik Buterin geeft commentaar op de SEC-actie tegen Solana en Co.

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vitalik Buterin geeft commentaar op de SEC-actie tegen Solana en Co.

Vitalik Buterin geeft commentaar op de SEC-actie tegen Solana en Co.

De acties van de SEC tegen Coinbase en Binance hebben een tol geëist van enkele grote blockchainnetwerken. Buterin vindt de actie van de autoriteit oneerlijk.

De oprichter van de Ethereum Blockchain, Vitalik Buterin, ging vrijdag 30 juni op Twitter om commentaar te geven op de actie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen enkele Blockchain-projecten.

De SEC klaagde een paar weken geleden de twee grootste cryptobeurzen ter wereld aan. De Amerikaanse autoriteit beschuldigt Binance en Coinbase van het handelen in ongeregistreerde effecten.

In de loop van de aanklacht noemde de autoriteit een aantal cryptocurrencies in deze context. Onder hen waren de tokens van Polygon en Solana.

"Ze verdienen het niet. Als Ethereum uiteindelijk 'wint' door alle andere blockchains van de beurzen te schoppen, is dat geen eervolle manier om te winnen en op de lange termijn waarschijnlijk niet eens een overwinning," zei Buterin.

De echte concurrentie voor Ethereum zijn trouwens geen andere blockchains. Maar eerder "de snel groeiende gecentraliseerde wereld die zich op dit moment aan ons opdringt".

"Alle eervolle projecten" zouden een eerlijke kans moeten krijgen in de huidige situatie. De eigen Ethereum Token (ETH) is tot nu toe gespaard gebleven door de autoriteit. Regelgevende overwegingen met betrekking tot de op één na grootste crypto zijn echter nog lang niet van tafel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven