Nieuws - Vitalik Buterin presenteerde update over de roadmap van Ethereum

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Vitalik Buterin presenteerde update over de roadmap van Ethereum

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Vitalik Buterin, presenteerde update over de roadmap, Ethereum

Met de nieuwe update aan het blockchain netwerk richt Ethereum zich nu meer op grotere schaalbaarheid en gaat de dreiging van centralisatie aanpakken.

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, stelde afgelopen weekend in een tweet nieuwe veranderingen aan het Ethereum ’s blockchain netwerk voor. De vijf fasen van het "Endgame"-plan voor Ethereum zijn aangevuld met een meerdere fases. Merge, Surge, Verge, Purge en Splurge hebben nu gezelschap gekregen van de Scourge.

Nadruk op censuur

In de nieuwe fase ligt de nadruk op het ophelderen van knelpunten rond blockmining en censuur. Hierdoor kwamen de validators van het Ethereum netwerk onder kritiek te staan nadat bekend werd dat zij 52 procent van de blokken zouden hebben gecensureerd. Het doel is om Ethereum te schalen naar 100.000 transacties per seconde (en meer) met behulp van Zero-knowledge-Rollups.

Nog geen eindtijd

Buterin gaf geen concrete informatie over de exacte einddatum van de nieuwe fase. Eerder hebben ontwikkelaars gewerkt aan de verdere schaalbaarheid van de blockchain met de lancering van het Shanghai update testnet. Het is de bedoeling dat de update in 2023 live gaat op het Ethereum mainnet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven