Nieuws - Vitalik Buterin en Polygon medeoprichter willen meer steun geven aan Covid 19 onderzoek

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vitalik Buterin en Polygon medeoprichter willen meer steun geven aan Covid 19 onderzoek

Ethereum (ETH)
Polygon (MATIC)
Ontwikkelingen
Vitalik Buterin en Polygon medeoprichter willen meer steun geven aan Covid 19 onderzoek

Dit is niet de eerste keer dat de oprichter van Ethereum zich inzet voor de bestrijding van het virus. Vitalik Buterin stelt hiervoor een bedrag van miljoenen beschikbaar.

Vitalik Buterin en Polygon mede-oprichter Sandeep Nailwal besluiten samen met het in India gevestigde cryptofonds "Crypto Relief" 100 miljoen US dollar te investeren in Covid onderzoek.

De focus ligt op onderzoek naar "Long Covid", de ontwikkeling van een medische infrastructuur en een onderzoek naar de overdracht van het virus in gesloten ruimtes.

De resultaten zullen naar verwachting helpen bij de ontwikkeling van nieuwe apparaten zoals luchtfilters en UV-bestralers.

Buterin zei in een Twitter post op 8 juni dat Covid-19 en "toekomstige pandemieën" een "groot risico in de 21e eeuw" zullen blijven vormen.

Vorig jaar al stelden de twee blockchain-oprichters 100 miljoen US dollar beschikbaar voor Covid-onderzoek.

Op 26 november had Crypto Relief 473 miljoen US dollar aan donaties opgehaald, volgens de website van het bedrijf. Crypto Relief heeft gezorgd voor "90 miljoen USDC van de initiële donatie". "En ik voeg nog eens 10 miljoen USDC toe uit mijn eigen fondsen," zei Buterin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven