Nieuws - Visa integreert USDC met behulp van het Solana netwerk

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Visa integreert USDC met behulp van het Solana netwerk

Solana (SOL)
Crypto-acceptatie
Visa integreert USDC, met behulp van het Solana netwerk

Visa breidt zijn betalingsdienst uit met USDC op de Solana blockchain. De stablecoin is bedoeld om betalingen over de grens te versnellen.

Visa heeft zijn betaalfunctie uitgebreid naar Solana met de stablecoin USDC. De betaaldienstverlener spreekt van een "modernisering van geldtransacties over de grens". De integratie is bedoeld om snellere betalingen over de grens op basis van blockchain mogelijk te maken.

"Door gebruik te maken van stablecoins zoals USDC en wereldwijde blockchainnetwerken zoals Solana en Ethereum, helpen we de snelheid van verwerking over de grens te verbeteren en bieden we onze klanten een moderne optie om gemakkelijk geld te versturen of te ontvangen via Visa Checkout", zegt Cuy Sheffield, Head of Crypto bij Visa.

Visa heeft al miljoenen USDC verplaatst

In proefprojecten heeft Visa "al miljoenen USDC verplaatst tussen haar partners over de Solana en Ethereum blockchain netwerken om geautoriseerde betalingen in fiatvaluta te verwerken via VisaNet", aldus Visa in een persverklaring.

De betaaldienstverlener gebruikt de Ethereum Blockchain al sinds 2021 voor USDC-transfers als onderdeel van een pilotproject in Australië. Eerder dit jaar liet Visa weten hun Web3-structuren uit te bereiden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven