Nieuws - Visa breidt Web3-structuren uit en neemt smart contract ontwikkelaar aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Visa breidt Web3-structuren uit en neemt smart contract ontwikkelaar aan

Web 3.0
Ontwikkelingen
Visa breidt Web3-structuren uit en neemt smart contract ontwikkelaar aan

Visa wil de acceptatie van blockchaintechnologie verder bevorderen. Daarvoor is de betaaldienstverlener op zoek naar ervaren crypto-ontwikkelaars.

Betaaldienst Visa is op zoek naar ontwikkelaars die bekend zijn met blockchaintechnologie en stablecoins. Cuy Sheffield, Visa's vicepresident en hoofd crypto, liet op 24 april op Twitter weten.

"We hebben een ambitieuze crypto product roadmap", aldus Sheffield. Welke "cryptoproducten" dat precies zijn, is onduidelijk. Volgens Sheffield wil het bedrijf de "adoptie van openbare blockchain-netwerken en stablecoin-betalingen" stimuleren.

Volgens de functieomschrijving zijn ze op zoek naar ontwikkelaars die "ervaring hebben met schaalbare backendsystemen" en "gepassioneerd zijn over Web3-technologieën".

In maart nam Sheffield nog de twijfels weg over Visa's Web3-ambities. De bewering dat de cryptoplannen van de betalingsgigant in de ijskast stonden, wees hij resoluut van de hand. Visa werkt nog steeds nauw samen met verschillende cryptobedrijven. De focus ligt op stortings- en opnamemogelijkheden in fiatvaluta's en op de ontwikkeling van producten die stablecoin-betalingen mogelijk maken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven