Nieuws - Vierde grootste Bitcoin whale verstuurt half miljard US dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Vierde grootste Bitcoin whale verstuurt half miljard US dollar

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Vierde grootste Bitcoin whale verstuurt half miljard US dollar

De op drie na grootste Bitcoin whale heeft ongeveer 500.000 miljoen dollar overgemaakt in de vorm van meer dan 21.000 BTC.

Uit on-chain gegevens blijkt dat de op drie na grootste Bitcoin whale op 22 mei, meer dan 21.000 Bitcoin naar een andere wallet heeft verplaatst. De transactie vond plaats in drie verschillende batches van elk 7.206 BTC. In totaal bezit de onbekende whale meer dan 100.000 BTC - ongeveer 0,5 procent van de totale Bitcoin in omloop.

Nog maar een paar uur geleden stond het adres op de derde plaats. Met de overdracht is de investeerder echter verder afgegleden op de lijst, want hij heeft momenteel de vierde grootste BTC-wallet.

De equivalente waarde van meer dan 21.000 BTC vandaag is meer dan een half miljard US dollar. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op US$27.260.

Volgens Bitinfocharts zijn er nu 112 adressen die tussen de 10.000 en 100.000 BTC bezitten. Hun gecumuleerde coinaandeel maakt ongeveer 12,5 procent uit van het totale BTC in omloop.

Door de aanzienlijke stijging van de Bitcoinprijs is het aantal miljonair-adressen sinds het begin van het jaar meer dan verdubbeld.

Ondertussen wordt de adoptie van Bitcoin alleen maar groter en is het drukker dan ooit op de blockchain. Lees hier hoe BRC-20 tokens hiervoor hebben gezorgd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven