Nieuws - Verwarring rond Ethereum ETF's: Zijn ze nu goedgekeurd?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Verwarring rond Ethereum ETF's: Zijn ze nu goedgekeurd?

Ethereum (ETH)
ETF
Verwarring rond Ethereum ETF's: Zijn ze nu goedgekeurd?

Sinds gisteren lijkt het duidelijk: de Ethereum Spot ETF's zijn goedgekeurd. De markt reageert echter voorzichtig. Dit komt omdat de daadwerkelijke goedkeuringen nog op zich laten wachten.

Zijn de Ethereum Spot ETF's goedgekeurd in de VS of niet? Er is een discussie losgebarsten op Polymarket, waar weddenschappen worden geplaatst op allerlei gebeurtenissen.

Kort nadat gisteren het nieuws over de goedkeuringen de ronde deed, zette het platform de uitslag op ja - de ETF's zijn goedgekeurd.

In de commentaarsectie van de 13 miljoen dollar weddenschap betwisten sommigen dit echter.

De reden: de SEC heeft de zogenaamde "19b-4" aanvragen goedgekeurd, maar niet de "S-1" aanvragen.

Dit bureaucratische geharrewar is niet onbelangrijk. Een "19b-4" aanvraag is eigenlijk een intentieverklaring van een exchange, in dit geval de NYSE, om een financieel product op de beurs te zetten. De "S-1" aanvraag is echter doorslaggevender. Alleen deze geeft toestemming voor handel.

Ook al wordt het beschouwd als een formaliteit, de Ethereum Spot ETF's zijn nog niet goedgekeurd. Dit kan mogelijk weken of zelfs maanden duren.

De handelsdag op de cryptomarkt was navenant teleurstellend. Ethereum daalde met ongeveer zes procent ten opzichte van de vorige dag naar $ 3.700.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven