Nieuws - Verplaatst Sam Bankman-Fried het geld van FTX?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Verplaatst Sam Bankman-Fried het geld van FTX?

Verplaatst Sam Bankman-Fried het geld, van FTX?

Het gerucht gaat dat Sam Bankman-Fried betrokken zou zijn bij cryptotransacties ter waarde van meerdere miljoenen dollars. Nu zijn de Amerikaanse federale aanklagers het aan het onderzoeken.

Amerikaanse federale aanklagers onderzoeken momenteel een aantal cryptotransacties en wallets die in verband staan met Sam Bankman-Fried. Blockchain-analisten helpen ook bij het onderzoek en hebben de afgelopen dagen de beweging van de cryptoassets gevolgd. Zo zou een bedrag van meer dan een miljoen US dollar gekoppeld aan de crypto wallets van de FTX oprichter.

Slechte beveiliging van de wallet

De geruchten over wie de fondsen verplaatst, begonnen vorige week al. Bankman-Fried verklaarde al: "Ik zal en kon deze middelen niet verplaatsen; ik heb er geen toegang meer toe." De eerste speculaties staan onder de tweet. Volgens hen was de beveiliging van de wallet uiterst slecht, waardoor ook andere toegang tot de fondsen konden krijgen.

Als Bankman-Fried echter inderdaad achter de transacties zat, zou dit een duidelijke schending van zijn borgtochtvoorwaarden zijn, waardoor SBF in direct voorarrest zou komen. Onlangs werd de 30-jarige op borgtocht van 250 miljoen dollar vrijgelaten in het huis van zijn ouders in Californië.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven