Nieuws - Verkoopt de Amerikaanse overheid 2,1 miljard dollar aan Bitcoin?

Door Luc Vesters

Verkoopt de Amerikaanse overheid 2,1 miljard dollar aan Bitcoin?

Bitcoin (BTC)
VS

De Amerikaanse overheid heeft een deel van de 30.175 Bitcoin (gelijk aan 2,1 miljard US dollar) die voortkwamen uit de inbeslagname van de darknet marktplaats Silk Road overgezet naar een Coinbase wallet. Crypto-analysebedrijf Arkham Intelligence onthult dat de verplaatste Bitcoin rechtstreeks afkomstig was van de accounts die gekoppeld waren aan de beruchte darknet marktplaats.

In juli 2023 heeft het Ministerie van Justitie al een deel van haar Bitcoin-tegoeden te gelde gemaakt - meer dan 9.861 BTC. De resulterende 216 miljoen US dollar overspoelde de staatskas, een bedrag dat slechts een fractie is van de bezittingen die nu in het geding zijn.

On-chain analist ZachXBT merkte op dat een deel van de bezittingen - 1.999 BTC (gelijk aan iets minder dan 140 miljoen dollar) - als test werd overgemaakt naar een cryptowallet die rechtstreeks is gekoppeld aan Coinbase. Het lijkt waarschijnlijk dat een verkoop van deze BTC aanstaande is.

Ervaringen uit het verleden leren echter dat dergelijke verkopen, hoewel ze op de korte termijn volatiliteit kunnen veroorzaken, op de lange termijn opgenomen worden in de bredere marktstructuur.

Het Ministerie van Justitie en de U.S. Marshals Service hebben nog geen commentaar gegeven op de recente transacties of intenties om te verkopen. Maar de gegevens op de chain spreken duidelijke taal: een nieuw hoofdstuk in de saga van de Silk Road Bitcoin verkoop lijkt waarschijnlijk.

Zo'n verkoop zou geen grote verrassing zijn en het bedrag zou niet groot genoeg zijn om de Bitcoinprijs blijvend onder druk te zetten. Het is bekend dat de verkoop van de ongeveer 30.000 resterende BTC van de inbeslagname van Silk Road het hele jaar door gepland staat.

Je kunt hier zien hoeveel Bitcoins de Amerikaanse overheid in totaal bezit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven