Nieuws - Amerikaanse overheid verplaatst bijna 10.000 Bitcoin, een bedreiging voor de markt?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Amerikaanse overheid verplaatst bijna 10.000 Bitcoin, een bedreiging voor de markt?

Amerikaanse overheid verplaatst bijna 10.000 Bitcoin, een bedreiging voor de markt?

De Amerikaanse overheid of ook wel het Department of Justice, heeft volgens de gegevens van on-chain voor ongeveer $300 miljoen aan Bitcoin verplaatst. De grote vraag is nu of de VS van plan is om deze Bitcoin te verkopen.

Op woensdag (12 juli) werden twee Amerikaanse overheidswallets actief die gekoppeld waren aan de darkweb-marktplaats Silk Road. Het Ministerie van Justitie had op dat moment duizenden Bitcoin in beslag genomen. Zoals de on-chain gegevens laten zien, werden er in totaal 9.825,25 BTC verplaatst in drie afzonderlijke transacties – de waarde van de Bitcoins? Ongeveer 300 miljoen US dollar.

Het grootste deel van de overgedragen Bitcoin (8.200 BTC) werd naar één adres gestuurd. Van daaruit werd het bedrag weer verdeeld over 101 individuele wallets. Tot nu toe kunnen we alleen maar speculeren over de precieze bedoelingen van de Amerikaanse overheid. Het is bekend dat de VS in principe van plan is om de in beslag genomen BTC-holdings te liquideren. De laatste keer dat ze dit deden was in maart. Toen werden 9.861 Bitcoin verkocht, dus een vergelijkbaar hoog bedrag als de BTC die nu worden verkocht. Aan de andere kant zouden de verschuivingen ook alleen maar kunnen dienen om de BTC-holdings te herstructureren en mogelijke strategieën uit te testen. Er is dus veel ruimte voor speculatie.

Bitcoin koers reageert

De Bitcoin koers reageert allesbehalve positief op dit nieuws en staat 24 uur per dag meer dan 1 procent lager. De angst voor grote koersveranderingen is echter overdreven. Een dergelijke verkoop zou geen grote verrassing zijn en het bedrag zou niet groot genoeg zijn om de Bitcoin koers blijvend onder druk te zetten. Het is bekend dat de verkoop van de ongeveer 40.000 resterende BTC van de inbeslagname van Silk Road het hele jaar door gepland staat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven