Nieuws - Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te stabiliseren?

Door Luc Vesters

Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te stabiliseren?

Binance Coin (BNB)
Wet en regelgeving
Exchanges
Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te stabiliseren?

De situatie bij Binance staat op scherp. Na de rechtszaak door de SEC staat 's werelds grootste cryptobeurs onder druk, de bewijslast is overweldigend. Het gaat om illegale activiteiten, van ongeoorloofde handel in effecten tot verduistering van klantenfondsen. Het was te voorzien: een koersverlies van de eigen Binance Coin (BNB). De op drie na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie is de afgelopen 30 dagen met meer dan 20 procent gedaald. Verschillende analisten beweren nu dat Binance de markt opzettelijk manipuleert om de waarde van BNB kunstmatig te stabiliseren.

De geruchten hebben zich al verspreid naar crypto Twitter. Sommige analisten beschuldigen Binance van washtrading. Volgens de beschuldigingen zou de cryptobeurs Bitcoin verkopen voor USDT. De USDT-gelden zouden dan in Binance Coin worden "gepompt", zo luidt het argument. Bitcoin-analist Dylan LeClair is er ook van overtuigd dat "BNB duidelijk een vervalste markt is" en wordt verhandeld met een lager gerealiseerd volume dan Bitcoin.

/h2Changpeng "CZ" Zhao ontkent beschuldigingen

Zoals verwacht ontkende Changpeng "CZ" Zhao de geruchten en noemde de beschuldigingen FUD. Niets nieuws: de CEO van Binance heeft speculaties over een mogelijke gevangenisstraf fel ontkend. Of de geruchten daadwerkelijk gebaseerd zijn op feiten is moeilijk te verifiëren. Reden genoeg voor een onafhankelijk onderzoek. Dat is tenminste wat sommige critici zeggen.

Hoewel veel gebruikers CZ verdedigen en niets willen horen over de "FUD-argumenten". Binance.US heeft al de aandacht getrokken in de SEC rechtszaak voor vermeende betrokkenheid bij wash trading. Het gaat in ieder geval slecht met de Amerikaanse tak: Mochten de autoriteiten de activa van het bedrijf bevriezen in de loop van de procedure, dan zou de crypto exchange business "snel tot stilstand komen", geeft Binance zelf toe.

Binance roddel molen warmt op

Ook veelbesproken: De voorwaarden van Binance, die op 6 juni werden gewijzigd. Dienovereenkomstig heeft de cryptobeurs de "exclusieve bevoegdheid om te bepalen welke digitale activa op het platform worden vermeld" en kan deze ook naar eigen inzicht verwijderen. De belangrijkste focus van de discussie is de volgende paragraaf:

Als Digitale Activa die niet langer op het Platform staan vermeld langer dan een bepaalde periode op uw Binance Account blijven staan, kan Binance naar eigen discretie deze Digitale Activa omzetten in een ander type Digitale Activa.

Bron: Algemene voorwaarden III. Binance Diensten

Een belegger speculeert dat Binance fondsen van klanten voor eigen doeleinden zou kunnen misbruiken. Met name in de huidige situatie verzekert de onderneming zich zo van voldoende liquiditeit. Of de geruchten waar zijn, valt nog te bezien.

Desondanks trekken sommige grote investeerders hun investeringen al terug en verkopen ze de native Binance token. Op het moment van schrijven wordt BNB verhandeld op $246 en is bijna 5 procent gestegen in de afgelopen 24 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven