Nieuws - Verhuist Binance naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Verhuist Binance naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Crypto-acceptatie
Wet en regelgeving
Verhuist Binance, naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Verdreven uit de VS en Europa: is Binance op zoek naar een nieuw thuis in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)? De cryptobroker wil zekerheid in de opbouw.

Vanwege de vele beschuldigingen stuit Binance op grote weerstand in de VS. Reden genoeg voor Europese autoriteiten om de cryptobeurs ook te wantrouwen? Een dergelijk beeld tekent zich in ieder geval al een paar weken af. Nederland maakte de zet, gevolgd door Groot-Brittannië, België en meest recent Oostenrijk. Ondanks de onlangs aangenomen MiCA-regelgeving wordt Binance als het ware uit Europa geweerd. Het volgende doelwit: de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)?

Voor Alex Chehade zijn er veel goede redenen waarom het land de volgende grote crypto hub zou kunnen gaan worden. In een gesprek met Cointelegraph bevestigde de general manager van Binance Dubai dat de VAE een uitstekende bestemming is voor cryptobedrijven die op zoek zijn naar een duidelijk pad voorwaarts. "Binance is in de VAE omdat we de zekerheid hebben gekregen dat we de operatie voor de toekomst verder kunnen bouwen," zei Chehade. Een zekerheid die in de VS en Europa blijkbaar niet meer gegarandeerd is.

Met de hulp van Binance: nieuwe crypto hub?

Naast gerichte regelgeving leidt de instroom van jongeren naar de VAE tot een snellere vestiging van digitale activa dan op andere locaties. Volgens gegevens van World of Statistics bezit bijna 30 procent van de totale bevolking in de VAE cryptocurrencies. Hiermee staat het land op de eerste plaats, voor de VS en Singapore.

De Binance manager ziet één reden in immigratie uit Europa en Azië. De totale bevolking is ook "jonger". Ze weten dat "jongere mensen een positievere houding hebben als het gaat om virtuele activa." Dit wordt niet zo vaak gezien in andere crypto hubs, voegt hij eraan toe.

Binance heeft in maart 2022 al een licentie gekregen als ankerbedrijf in het Dubai World Trade Center. De cryptobeurs zocht al enige tijd aansluiting bij de nieuwe crypto hub in de woestijn. Met een overeenkomst uit 2021 wil Binance de nationale autoriteiten helpen om de locatie aantrekkelijker te maken voor de crypto-industrie. De relatie kan nu des te belangrijker zijn, na de onrust in de VS en Europa.

VAE: Met regelgeving naar het doel

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) introduceerden hun eerste cryptoregulering al in 2018. Daarna zal het echter ongeveer vier jaar duren voordat Web3-bedrijven zich kunnen vestigen in innovatieve steden zoals Dubai. Hoe dan ook, de megastad is al enkele jaren bezig met het stimuleren van de blockchainontwikkeling en heeft zelfs al zijn eigen cryptobetalingssysteem. Daarnaast wil het land aan de Perzische Golf ook de miningsector gaan uitbreiden.

Maar ondanks de uitgebreide regelgeving hebben cryptobedrijven nog steeds problemen met gereguleerde toegang tot banken. Dit komt door de complicaties van het land met de Financial Action Task Force (FATF). Dit zorgt voor moeilijkheden om toegang te krijgen tot het internationale banksysteem en, uiteindelijk, om zaken te doen in de crypto-industrie.

De VAE werkt hier echter met een rap tempo aan. In het kader van nieuwe regelgeving is bijvoorbeeld de uitgifte van privacy coins verboden. Experts verwachten dat de FATF-beperkingen tegen het einde van het jaar worden versoepeld. Dit zou het land moeten helpen om uit te groeien tot een nieuwe cryptolocatie. Of Binance hieraan zal deelnemen, valt nog te bezien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven