Nieuws - Verenigd Koninkrijk plant CBDC tegen 2030

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Verenigd Koninkrijk plant CBDC tegen 2030

CBDC
United Kingdom plans CBDC by 2030

Zowel de Bank of England als het ministerie van Financiën zijn van plan deze week een stappenplan te presenteren voor de lancering van een CBDC.

The Telegraph meldt dat de Bank of England samen met het Britse ministerie van Financiën verwacht tegen 2030 een Britse CBDC te lanceren. Deze week zijn ze van plan een routekaart naar het digitale pond te publiceren.

Er is ook een vier maanden durend "overleg" gepland met bedrijven, academici en het grote publiek over de voordelen van een digitale pond. De CBDC overweegt het vanwege het afnemende gebruik van contant geld in het land. Slechts 15 procent van alle betalingen werd contant verricht, aldus het rapport. In 2011 was dat nog 50 procent.

Het eerste prototype van de CBDC wordt echter op zijn vroegst in 2025 verwacht vanwege het onderzoek dat nog gedaan moet worden. Het Verenigd Koninkrijk zet dus zijn push voor digitale munten voort. Onlangs kondigde de regering ontwerpwetgeving aan voor een "robuuste regulering" van cryptocurrencies, aldus de BBC.

Het doel is een "eerlijke standaard" te creëren voor crypto-activa om "risico's te beperken" en "voordelen te benutten".

Ook de Engelse premier Rishi Sunak heeft in het verleden opengestaan voor cryptocurrencies. Ondanks een voorkeur voor CBDC's zouden "stablecoins als erkend betaalmiddel" dus ook in het land spoedig werkelijkheid kunnen worden.

Het Verenigd Koninkrijk is niet het enige land dat ver is met zijn CBDC. Rusland is van plan om de eerste versie in 2024 te lanceren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven