Nieuws - Verbod op self-hosted wallets voorlopig van tafel

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Verbod op self-hosted wallets voorlopig van tafel

Wallets en Whales
Verbod op self-hosted wallets, voorlopig van tafel

Een verbod op zelf gehoste cryptocoins is versoepeld in de nieuwste versie van de komende antiwitwaswet van de EU (TFR).

Volgens berichten is een verbod op zelf gehoste wallets niet voorzien in de laatste versie van de Transfer of Funds Regulation (TFR). De EU-verordening is bedoeld om richtlijnen te maken om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme in de crypto-community te voorkomen. De eerdere versie zou het mogelijk hebben gemaakt om crypto-gebruikers te verbieden hun eigen coins en tokens op te slaan op wallets. Dit veroorzaakte verontwaardiging, vooral in de DeFi-commnity.

Transactie limiet voor Ongeïdentificeerde wallets

De nieuwe versie geeft aan dat het niet direct diensten van zelf storage wilt verbieden. In plaats daarvan staat de identificatie van de wallet eigenaars centraal in de richtlijnen. Wallets waarvan de eigenaars niet zijn geïdentificeerd, zouden daarom worden getroffen door een transactielimiet van 1.000 euro. Aanbieders zouden dan uitgebreide procedures voor het verzamelen en verifiëren van transactiegegevens moeten invoeren en met de juiste autoriteiten moeten delen. Ook de behandeling van privacy-blockchains of token-mixing-diensten moet worden verduidelijkt. Deze diensten zijn in de EU nog steeds verboden.

De laatste versie van de TFR kan nu in het Parlement worden besproken voordat het op 28 maart stemt. Tijdens de verdere onderhandelingen tussen de instellingen, het Europees Parlement en de Europese Commissie zijn dus nieuwe wijzigingen mogelijk.

Lees ook: Hoe Europa kan profiteren van strenge cryptoregelgeving in de VS

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven