Nieuws - Vanguard investeert $500 miljoen in Bitcoin mining

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Vanguard investeert $500 miljoen in Bitcoin mining

Bitcoin (BTC)
Mining
Investeren
Vanguard investeert, $500 miljoen in Bitcoin mining

Terwijl BlackRock op zoek is naar een Bitcoin spot ETF van de SEC, investeert Vanguard liever rechtstreeks in de industrie. En koopt op grote schaal aandelen in mining-organisaties.

De vermogensbeheergigant Vanguard, goed voor 7 biljoen US dollar, verhoogt zijn belangen in mining aandelen voor meer dan 500 miljoen US dollar. Dit blijkt uit documenten die maandag zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens de documenten heeft Vanguard zijn belang in Riot, 's werelds grootste minings bedrijf, vergroot tot 17,9 miljoen aandelen, ter waarde van 295 miljoen US dollar. Hiermee bezit de vermogensbeheerder meer dan 10 procent van Riot zijn aandelen.

Naast Riot ook Marathon Digital

Het bedrijf kocht ook miljoenen aandelen van de rivaal Marathon Digital, waardoor zijn belang steeg van 10,9 miljoen naar 17,5 miljoen aandelen. Met $296 miljoen is de investering ongeveer gelijk aan de waarde van Vanguard's belang in Riot.

Naast Vanguard tonen ook andere institutionele beleggers meer interesse in Bitcoin. BlackRock probeert momenteel een spot ETF goedgekeurd te krijgen. Zo beschreef BlackRock CEO Larry Fink Bitcoin als een "internationale asset".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven