Nieuws - Valse aanvraag voor BlackRock XRP Trust veroorzaakt korte prijspiek

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Valse aanvraag voor BlackRock XRP Trust veroorzaakt korte prijspiek

Ripple (XRP)
Koersupdate
Valse aanvraag voor BlackRock XRP Trust veroorzaakt korte prijspiek

Een vermeende aanvraag van BlackRock voor een XRP Trust veroorzaakt een korte rally in de cryptocurrency. De aanvraag blijkt echter nep te zijn.

De vermeende registratie van een XRP trust door 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock veroorzaakte gisteren, 13 november, een bliksemsnelle sprong in de koers.

De aanvraag voor de "iShares XRP Trust" werd ingediend bij de Delaware Divisions of Corporations en gepubliceerd. Het document leek erg op eerdere aanvragen van BlackRock en veroorzaakte daarom tijdelijke euforie op sociale netwerken.

Eric Blachunas, senior ETF-analist bij het nieuwsportaal Bloomberg, maakte echter duidelijk dat het ingediende document een vervalsing was. Een woordvoerder van Bloomberg bevestigde Balchunas dat de vermogensbeheerder niet achter de aanvraag zat.

BlackRock kwam onlangs in het nieuws door de registratie van een Ethereum Spot ETF. Hierdoor brak ETH door de grens van $2.100.

XRP noteerde kort een sterke prijsstijging van ongeveer 12 procent naar meer dan $0,70. Ondertussen is de cryptocurrency bijna teruggekeerd naar de prijs van voor het valse rapport en staat het weer op $0,66 met een winst van 1,9 procent per 24 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven