Nieuws - Etherprijs doorbreekt 2.100 dollar - Komt de ETF eraan?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Etherprijs doorbreekt 2.100 dollar - Komt de ETF eraan?

Ethereum (ETH)
ETF
Ontwikkelingen
Etherprijs doorbreekt 2.100 dollar - Komt de ETF eraan?

De Ethereum koers schiet door het dak. De reden hiervoor is een mogelijke Ethereum ETF van BlackRock.

Dit betekent dat de op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie een wekelijkse winst van iets minder dan tien procent laat zien. In de loop van de maand is Ether met meer dan 25 procent gestegen.

Een van de redenen voor deze rally is de hoop op een Ethereum ETF door iShares, een indexfondsenmerk van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Deze hoop wordt gevoed door de recente registratie van de Ethereum ETF in Delaware.

Zowel James Seyffart als Eric Balchunas, analisten bij het Amerikaanse zakenblad Bloomberg, bevestigen dit nieuws.

Een exchange-traded fund (ETF) is een op de beurs verhandeld indexfonds. Het volgt de prestaties van een index. De hoop op zo'n fonds voor cryptocurrencies wordt meestal geassocieerd met prijsstijgingen. Een van de redenen hiervoor is dat een ETF activa openstelt voor een groter publiek. Dit trekt mogelijk een groter aantal beleggers aan.

De prijs van Ethereum (ETH) profiteert van het positieve sentiment op de cryptomarkt

Met zijn prijsstijgingen integreert de prijs van Ether zich goed in het algemene beeld op de cryptomarkt. Alle top 10 coins (exclusief stablecoins) hebben de afgelopen 24 uur stijgingen laten zien. De Bitcoin koers is bijvoorbeeld door de grens van $37.500 gebroken en noteerde een even sterke stijging zeven procent. De sterkste coin uit de top 10 is momenteel Solana (SOL). De Ethereum-concurrent noteerde een winst van 14 procent per 24 uur.

Het positieve nieuws over de Ethereum ETF kwam nadat er opnieuw aanwijzingen waren voor een Bitcoin ETF.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven