Nieuws - Nieuwe aanwijzingen voor Bitcoin Spot ETF, Bitcoin doorbreekt 36.500 dollar

Door Luc Vesters

Nieuwe aanwijzingen voor Bitcoin Spot ETF, Bitcoin doorbreekt 36.500 dollar

Bitcoin (BTC)
ETF
Nieuwe aanwijzingen voor Bitcoin Spot ETF, Bitcoin doorbreekt 36.500 dollar

Bitcoin is weer aan het stijgen. De cryptocurrency steeg vandaag, 9 november 2023, drie procent. De koers doorbrak voor het eerst sinds mei 2021 de grens van $36.500. In de loop van de week stijgt de koers zelfs tot tien procent. De reden: Nieuwe informatie over de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF.

Volgens Coindesk is de SEC momenteel actief in gesprek met Grayscale. Dit gaat over hoe de ETF er precies uit moet komen te zien. Andere concurrenten zijn ook in onderhandeling.
"Over het algemeen was het een goede afspraak en het is niet de vraag of, maar wanneer", zegt Craig Sam, juridisch hoofd van Grayscale. Onder de kanshebbers bevinden zich titanen van Wall Street, waaronder BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder.

De deadline voor de volgende reeks beslissingen is van 8 tot 17 november. De beslissing zou dus snel genomen kunnen worden. Er zijn al weken toenemende aanwijzingen dat de SEC Bitcoin spot ETF's zal toestaan. Analisten van Bloomberg gaan uit van een waarschijnlijkheid van 90 procent dat dit uiterlijk in januari 2024 gebeurt. De prijs van Bitcoin stijgt al een tijdje gestaag. Alleen al in oktober met bijna 30 procent.

Een Bitcoin spot ETF zou veel institutioneel geld naar de markt brengen. Volgens schattingen tot 500 miljard dollar in vijf jaar. Bitcoin wordt momenteel verhandeld op 36.700 dollar met een totale marktkapitalisatie van 718 miljard dollar. De dominantie van Bitcoin is 52 procent. Dit cijfer stijgt momenteel ook voortdurend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven