Nieuws - US Treasury Department legt sancties op aan crypto exchange in Gaza

Door Luc Vesters

US Treasury Department legt sancties op aan crypto exchange in Gaza

TRON (TRX)
Scams, criminaliteit en fraude

Het U.S. Treasury Department's Office of Foreign Assets Control (OFAC) heeft sancties opgelegd aan "financiële tussenpersonen" die ervan worden verdacht Hamas te steunen. Eén getroffen bedrijf: Buy Cash, een in Gaza gevestigde crypto exchange. Ahmed Alagad, de eigenaar van het domein en de exchange, staat ook op de zwarte lijst van OFAC.

In juni 2021 werd een wallet van de exchange bevroren door het Israëlische National Counterterrorism Financing Bureau omdat het volgens berichten in verband werd gebracht met een fondsenwervingscampagne van Hamas.

"Buy Cash werd gebruikt om geld over te maken van filialen naar andere terroristische groeperingen," zegt het ministerie van Financiën in een verklaring. "Hamas is vaak afhankelijk van kleine donaties in dollars, onder andere door het gebruik van virtuele valuta," voegt OFAC toe. Zoals uit gegevens van Chainalysis blijkt, vertrouwt Hamas al sinds 2019 op crypto voor terreurfinanciering.

Naast Buy Cash en de oprichter ervan, worden zes andere personen en twee "hoge Hamas-functionarissen" getroffen door de sancties. De blockchain van Tron is vooral populair bij terroristische organisaties - criminelen zouden enthousiast zijn over goedkope geldtransfers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven