Nieuws - Hamas, Hezbollah en ISIS: Honderden miljoenen aan terreurgeld gevonden - alleen al op Tron

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Hamas, Hezbollah en ISIS: Honderden miljoenen aan terreurgeld gevonden - alleen al op Tron

Scams, criminaliteit en fraude

Anti-Israëlische terroristen verplaatsen miljarden in crypto - alleen al op Tron. Hun wallets hebben connecties met Russische fraudeurs. 

Honderden miljoenen Amerikaanse dollars voor Hamas en ISIS, - en allemaal via Tron: Een nieuw rapport van de data-analisten van ChainArgos onthult schokkende geldstromen in crypto. Volgens het rapport gebruikten terroristen Tether op de Tron blockchain voor hun zaken. En naar verluidt gaat het om miljarden dollars. Het gaat om wallets die in verband worden gebracht met Hamas, Hezbollah en ISIS. De gegevens zelf zijn afkomstig van het Israëlische antiterrorismebureau NBCTF. 

Volgens ChainArgos kunnen overdrachten worden waargenomen naar wallets die zijn gekoppeld aan een vermeend Russisch Ponzi-schema: Amir Capital.

De accounts zijn sinds de zomer niet meer gebruikt. Op dat moment had de Israëlische inlichtingendienst ze openbaar gemaakt.  "We betwijfelen of deze groepen in juni/juli plotseling zijn gestopt met het gebruik van USDT," schrijft ChainArgos. "Waarschijnlijker is dat deze cijfers schromelijk onderschat zijn, omdat ze geen rekening houden met de laatste 3-4 maanden." 

Wordt Tron de nieuwe verzamelplaats voor criminelen?

Tether (USDT) is de toonaangevende stablecoin. De meeste transacties hebben plaats gevonden op de blockchain van Tron. De blockchain wordt ervan verdacht een verzamelplaats voor criminelen te worden.  Tron is opgericht door Justin Sun, een uiterst controversiële crypto persoonlijkheid. Beschuldigingen tegen hem variëren van marktmanipulatie tot chantage. Met een market cap van ongeveer $7,5 miljard staat Tron momenteel op de tiende plaats van de top cryptocurrencies op Coinmarketcap

Volgens Elliptic heeft Hamas ook ongeveer $43 miljoen aan cryptocurrency donaties ontvangen.  Hamas viel Israël aan op zaterdag 7 oktober 2023, vuurde honderden raketten af op steden en viel burgers aan op een technofestival bij de grens met Gaza, naast andere doelen. Israël's premier Netanyahu plaatste Israël vervolgens in staat van oorlog. Het leger begon tegenaanvallen en bereidt momenteel een grondoffensief voor. 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven