Nieuws - US Department of Justice verzet zich tegen getuigenissen Sam Bankman-Fried

Mike Hesp

Door Mike Hesp

US Department of Justice verzet zich tegen getuigenissen Sam Bankman-Fried

Wet en regelgeving
VS
Scams, criminaliteit en fraude
US Department of Justice verzet zich tegen getuigenissen Sam Bankman-Fried

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) wordt in oktober opnieuw verhoord door de rechtbank om zijn schuld in het cryptoschandaal vast te stellen. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie eist nu dat alle voorgestelde getuigen van SBF worden afgewezen door de rechtbank.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie verzet zich tegen de getuigen van Sam Bankman-Fried. In documenten die gisteren, 28 augustus, door het federale ministerie zijn ingediend, staat: "De door de verdediging voorgestelde deskundigen en gerelateerde openbaarmakingen vertonen een aantal tekortkomingen die de uitsluiting van alle zeven getuigen rechtvaardigen."

De getuigenverklaringen zouden in dit opzicht "op het meest fundamentele niveau tekortschieten". Het ministerie, dat rapporteert aan de Amerikaanse procureur-generaal, heeft ernstige twijfels over hun geloofwaardigheid.

Het stelt verder dat de getuigenissen van de experts geen betrouwbare methodologie hebben en niet kunnen worden ondersteund door feiten of gegevens. Bovendien zouden de expertises in kwestie irrelevant, oneerlijk vooringenomen en verwarrend voor de jury zijn.

Onder de zeven getuigen bevinden zich een Britse advocaat, de hoofden van vier verschillende adviesbureaus, een professor in de rechten en een assistent-professor aan een business school.

Volgens de documenten heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie verzocht om een Daubert hoorzitting te houden als verschillende getuigen niet worden uitgesloten van het afleggen van een verklaring. Een Daubert hoorzitting stelt beide partijen in een rechtszaak in staat om de gewraakte deskundige in een openbare zitting te ondervragen om zijn of haar ontvankelijkheid te beoordelen.

Volgens de advocaten van Bankman-Fried verkreeg het Amerikaanse Ministerie van Justitie op 25 augustus een nieuwe reeks bewijzen tegen hem, die nog eens vier miljoen pagina's aan bewijs bevatte. Dit materiaal werd minder dan zes weken voor het proces dat gepland stond voor 3 oktober vrijgegeven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven