Nieuws - Uniswap verhoogt tarieven fors

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Uniswap verhoogt tarieven fors

Uniswap (UNI)
Wet en regelgeving
Uniswap verhoogt tarieven fors

Uniswap bereidt zich voor op het juridische geschil met de SEC. In ruil daarvoor verhoogt de gedecentraliseerde exchange zijn eigen handelskosten fors.

Uniswap lijkt zijn oorlogskas te willen vullen in de nasleep van het dreigende juridische geschil met de Securities and Exchange Commission. Daarom verhoogt de gedecentraliseerde exchange de handelskosten van het platform. Dit blijkt uit een blogpost.

In plaats van de vorige 0,15 procent moeten gebruikers die cryptocurrencies willen ruilen op Uniswap nu 0,25 procent betalen.

Swaps van stablecoins die op hetzelfde netwerk opereren, zoals USDT naar USDC, zijn vrijgesteld van de vergoeding.

Of de ruil van derivaten naar de originele token, zoals WETH naar ETH.

Uniswap zegt de extra inkomsten nodig te hebben om "duurzaam te kunnen opereren". Met het oog op het aankomende juridische geschil met de SEC moet het echter duidelijk zijn waar het geld waarschijnlijk naartoe zal gaan.

Vorige week kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission aan dat ze Uniswap nader wilde bekijken in haar eigen onderzoeken. Daartoe had de autoriteit een zogenaamde "Wells Notice" ingediend bij Uniswap Labs.

Experts hadden deze stap al verwacht. Uniswap had eerder een plan gepresenteerd om gebruikers in de toekomst te laten delen in de vergoedingen van het platform. Een doorn in het oog van de SEC.

Het nieuws zorgde ervoor dat de eigen token van het bedrijf, UNI, ondertussen instortte. De prijs daalde verder in de nasleep van de crypto sell-off na de Iraanse aanval op Israël in het weekend.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven