Nieuws - SEC waarschuwt Uniswap voor rechtszaak - UNI stort in elkaar

Door Luc Vesters

SEC waarschuwt Uniswap voor rechtszaak - UNI stort in elkaar

Uniswap (UNI)
Wet en regelgeving
SEC waarschuwt Uniswap voor rechtszaak - UNI stort in elkaar

Gisteren, 10 april, stuurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een zogenaamde Wells Notice naar de gedecentraliseerde exchange Uniswap. De kennisgeving is meestal een van de laatste stappen voordat de toezichthouder formeel een aanklacht indient.

Uniswap CLO Marvin Ammori is teleurgesteld en schrijft: "Het is opnieuw machtsmisbruik - wat geen verrassing is bij deze SEC." UNI-oprichter Hayden Adams is "klaar om te vechten".

Volgens voorkennis van de Wall Street Journal doet de Amerikaanse autoriteit al sinds 2021 onderzoek naar Uniswap Labs, de belangrijkste ontwikkelaar van de gedecentraliseerde crypto exchange.

Het is onduidelijk welke beschuldigingen de SEC tegen Uniswap wil inbrengen in de mogelijke rechtszaak. In antwoord op een vraag van Fortune Crypto zei een woordvoerder: "De SEC geeft geen commentaar op het al dan niet bestaan van een potentieel onderzoek."

Een mogelijke aanvalsvector zou het onlangs geïntroduceerde "dividend"-model op Uniswap kunnen zijn, waarbij gebruikers vermoedelijk geld verdienen aan transactiekosten. Dergelijke dividenduitkeringen komen meestal voor bij aandelen en vallen onder het toezicht van de SEC in het buitenland.

Het eigen token van het platform (UNI) is de afgelopen 24 uur met bijna 16 procent gedaald en wordt op het moment van schrijven verhandeld op 9,24 dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven