Nieuws - Uniswap reageert op SEC: "We zijn klaar om te vechten"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Uniswap reageert op SEC: "We zijn klaar om te vechten"

Uniswap (UNI)
Wet en regelgeving
VS
Uniswap reageert op SEC: "We zijn klaar om te vechten"

Als het aan Uniswap ligt, misbruikt de SEC het geld van belastingbetalers. De US Securities and Exchange Commission zou moeten afzien van juridische stappen, omdat ze toch zou verliezen.

Op 21 mei riep Uniswap de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op om een einde te maken aan het dreigende juridische geschil tussen beide partijen. Uniswap publiceerde dit in een blogpost.

Het cryptobedrijf ontving in april een zogenaamde Wells Notice van de SEC - meestal de laatste stap voor een rechtszaak.

De beschuldiging: Uniswap is een ongeregistreerde effectenbeurs.

De gedecentraliseerde exchange is het daar niet mee eens. Het Uniswap protocol voldoet niet aan de definitie van een effectenbeurs en valt daarom niet onder het toezicht van de SEC.

Bovendien roept het bedrijf de steun in van Amerikaanse wetgevers voor de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21). Dit zou de rechtszaak van de SEC teniet doen.

"De SEC zou haar door de belastingbetaler gefinancierde middelen niet moeten gebruiken om een zaak tegen ons aan te spannen", zegt het bedrijf, "maar we zijn bereid om te vechten", aldus Uniswap.

Het valt nog te bezien of de SEC hierdoor afziet van een rechtszaak. De autoriteit onder leiding van Gary Gensler onderneemt immers al actie tegen tal van cryptobedrijven. Dit zijn onder andere Binance, Coinbase, Kraken en Consensys.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven