Nieuws - Uitlevering oprichter Terra toegestaan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Uitlevering oprichter Terra toegestaan

Terra Luna Classic (LUNC)
Terra Luna (LUNA)
Scams, criminaliteit en fraude
Uitlevering oprichter Terra toegestaan

De VS en Zuid-Korea zijn momenteel bezig met een internationale zoektocht naar de man die verantwoordelijk zou zijn voor de miljardenfraude bij Terra (LUNA).

De oprichter van Terra (LUNA), Do Kwon, wordt uitgeleverd aan de VS of Zuid-Korea. Dit is volgens een uitspraak van een Montenegrijnse rechtbank, die zijn uitlevering heeft goedgekeurd, zoals gemeld door Reuters.

Kwon zit momenteel vast in Montenegro voor het vervalsen van paspoorten. Ondertussen zijn de VS en zijn thuisland Zuid-Korea op zoek naar het voormalige hoofd van Terraform Labs vanwege een miljardenfraude.

Zijn cryptoproject TerraUSD (UST) stortte in mei 2022 spectaculair in, waarna Kwon naar Europa vluchtte. De politie arresteerde hem vervolgens in Montenegro nadat hij het land probeerde binnen te komen met vervalste paspoorten.

De waarnemend minister van Justitie van Montenegro moet nu beslissen aan welk van de twee landen Kwon zal worden uitgeleverd. Volgens Reuters heeft de oprichter van Terra al ingestemd met uitlevering aan Zuid-Korea. Een beslissing wordt verwacht na het einde van zijn huidige gevangenisstraf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven