Nieuws - Twee nieuwe all-time highs voor Ethereum

Door Luc Vesters

Twee nieuwe all-time highs voor Ethereum

Ethereum (ETH)
Stablecoin
Twee nieuwe all-time highs voor Ethereum

De koersen van crypto's zijn sinds begin 2023 voortdurend gestegen. Naast Bitcoin zijn veel altcoins geëxplodeerd. Veel hiervan maken deel uit van het Layer 2-netwerk van Ethereum. Dit groeiende netwerk heeft de grootste totale waarde van alle blockchains van dit moment.

De Layer 2 netwerken van Ethereum alleen al telden een Total Value Locked (TVL) van meer dan $19 miljard, en bereikten (alweer) een recordwaarde in december. Dat is - gebaseerd op alle krantenkoppen rondom opkomende Layer 1 blockchains - bijna vier keer het hele Solana netwerk. Arbitrum, de grootste Layer 2 chain van Ethereum, is bijna twee keer zo groot.

Het vergelijken van de ("fully diluted") totale marktkapitalisatie van beide protocollen ($14 miljard voor Arbitrum versus $60 miljard voor Solana) onthult een verschil in fundamentele waardering. De vergelijking herinnert ons er ook aan dat Ethereum nog steeds een klasse apart is als het gaat om DeFi.

Total value locked van alle Layer 2 netwerken. Bron: L2Beat

Total value locked van alle Layer 2 netwerken. Bron: L2Beat

Marktkapitalisatie stablecoin aller tijden

De stablecoin marktkapitalisatie van een blockchain is een teken van liquiditeit. Zelfs als het nog ver verwijderd is van de normen op de hoofd chain: In de layer 2-sector bereikte de stablecoin marktkapitalisatie in 2023 meerdere keren een all-time high, voor het laatst in december. In totaal hebben de vier grootste blockchains - Arbitrum, Optimism, Base en zkSync - bijna drie miljard US dollar aan stablecoins gekoppeld aan de respectievelijke netwerken. Het meest dominant: Arbitrum, de populairste L2 Ethereum in DeFi.

Stablecoin market cap op de grootste Layer 2-netwerken. Bron: growthepie.xyz

Stablecoin market cap op de grootste Layer 2-netwerken. Bron: growthepie.xyz

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven