Nieuws - Solana begint Ethereum in te halen

Door Ted Maas

Solana begint Ethereum in te halen

Ethereum (ETH)
Solana (SOL)
DeFi

Solana komt dichter bij de troon van Ethereum. NFT's, DEX-volume, transacties: De grote concurrent komt steeds dichterbij.

Solana zit nog steeds in de fast lane. Niet alleen is de prijs de afgelopen maanden explosief gestegen, maar ook de activiteit op het netwerk. Het overtreft nu die van Ethereum op veel gebieden. Ryan Watkins, oprichter van Syncracy Capital, meldt dit op Twitter.

Meer volume in NFT's en op gedecentraliseerde exchanges (DEX), meer actieve adressen en transacties: Ethereum is nu ingehaald in deze statistieken. Ethereum heeft echter nog steeds een duidelijke voorsprong op één belangrijk gebied: decentralisatie. Solana heeft slechts een fractie van de nodes van Ethereum. Het grootste smart contract netwerk heeft meer dan een miljoen nodes. Solana heeft er maar ongeveer 2.300.

Solana wordt beschouwd als een van de grote winnaars van 2023 en maakte een briljante comeback. Veel analisten voorspellen een explosieve groei voor 2024. De koers staat genoteerd op 69 euro met een marktkapitalisatie van ongeveer 29 miljard USD. Hiermee staat Solana op de 7e plaats van de top cryptocurrencies, net achter Ripple.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven