Nieuws - Trump is Memecoin miljonair

Door Luc Vesters

Trump is Memecoin miljonair

Ethereum (ETH)
VS
Trump is Memecoin miljonair

Donald Trump is niet alleen een reality-tv-ster, aannemer en de 45e president van de Verenigde Staten: hij is ook een memecoin-investeerder. Dit is het resultaat van een onderzoek door het analyseplatform Arkham. Het was in staat om een ETH-adres toe te wijzen aan de 77-jarige. Het bleek dat hij zelf de grootste positie inneemt in zijn cryptowallet. Nou, niet helemaal: om precies te zijn gaat het om de memecoin TRUMP, handelscode MAGA.

De ex-president bezit meer dan 579.000 tokens. Equivalente waarde: ongeveer 1,1 miljoen US dollar. Trump profiteerde vooral van zijn verkiezingssuccessen in de staten Iowa en New Hampshire, waar hij zegevierde tegen zijn Republikeinse uitdager Nikki Haley. MAGA steeg vervolgens in de tussentijd van USD 0,38 naar USD 1,98. De memecoin wordt momenteel verhandeld op USD 1,82.

Hoe Trump de coins precies heeft verkregen kan niet met zekerheid worden opgehelderd. Volgens Etherscan ontving het ETH-adres van de Republikein de coins tussen augustus en oktober 2023. Het merendeel op 19 augustus. De equivalente waarde van de tokens op dat moment: ongeveer 5.790 USD. Naast MAGA bezit Trump ook Ethereum (ETH: $ 755.000, WETH: $ 735.000) en wat Polygon ($ 3.500).

Tijdens zijn presidentschap werd Trump eigenlijk beschouwd als een felle tegenstander van crypto. Het is onduidelijk of zijn mening inmiddels is veranderd. Het onderwerp staat echter zeker op zijn agenda. Tijdens de voorverkiezingen uitte de 77-jarige zijn kritiek op een CBDC in de VS.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven