Nieuws - Trezor portemonnee waarschuwt klanten voor beveiligingslek

Door Luc Vesters

Trezor portemonnee waarschuwt klanten voor beveiligingslek

Trezor portemonnee waarschuwt klanten voor beveiligingslek

De aanbieder van wallets Trezor waarschuwt gebruikers in een officiële verklaring voor mogelijke phishingaanvallen. De reden hiervoor is een "beveiligingsincident van 17 januari 2024" met betrekking tot "ongeautoriseerde toegang tot het ondersteuningsportaal", aldus Trezor.

Volgens de blog zijn gevoelige gegevens van klanten die sinds 2021 december contact hebben gehad met de klantenservice van Trezor blijkbaar gecompromitteerd. Hieronder vallen persoonlijke gegevens zoals e-mailadres en naam. Volgens de portemonnee-exploitant betreft dit slechts een klein deel van het gebruikersbestand, maar toch meer dan 60.000 klanten.

Alle gebruikers wordt aangeraden voorzichtig te zijn met e-mails en andere meldingen van de aanbieder van de portemonnee. Aanvallers sturen vaak misleidende meldingen, bijvoorbeeld dat gebruikers een back-up van hun portemonnee moeten maken door hun geheime herstelzin in te voeren. Dit is een duidelijk waarschuwingssignaal, want Trezor zou nooit om zulke gegevens vragen, zeggen ze.

Trezor verzekerde echter dat de portemonnee zelf en de crypto's die erin worden bewaard "vandaag net zo veilig zijn als gisteren". Beheerders van cryptowallets en hun klanten zijn voortdurend het doelwit van hackers en cybercriminelen. Vorige maand nog veroorzaakte een kwetsbaarheid in de code van Ledger aanzienlijke risico's voor veel gebruikers van DeFi.

Daarnaast veroorzaakte een grootschalige hack van de Atomic wallet in juni 2023 een schade van in totaal 35 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven