Nieuws - TON biedt nieuwe verificatie via handpalmscan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

TON biedt nieuwe verificatie via handpalmscan

Toncoin (TON)
Blockchain/Technologie
AI
TON biedt nieuwe verificatie via handpalmscan

Toncoin en HumanCode werken samen aan een palmscanproject. Hierdoor stijgt TON met meer dan 20 procent.

De controversiële irisscanners van Worldcoin krijgen binnenkort een nieuwe uitdager. Met een financieringsprogramma van één miljoen TON zullen er binnenkort sterke stimulansen zijn voor het gebruik van handpalmscanners voor ID-controles in het Toncoin-ecosysteem.

Voor het nieuwe initiatief werkt de TON Society samen met het AI-bedrijf HumanCode. Met een vrijwillige tool kunnen Toncoin-gebruikers hun handpalm scannen voor verificatie op de blockchain, terwijl de gegevens beschermd blijven.

Tijdens het Hong Kong Web3 Festival kondigden beide groepen hun toekomstige samenwerking aan. In een bericht op X benadrukte HumanCode het belang van het beschermen van de privacy van gebruikers.

Momenteel zijn de gedistribueerde tokens meer dan zes miljoen US dollar waard, deels vanwege de sterke prestaties van TON sinds de aankondiging van het programma. Op het moment van schrijven staat de token op 6,84 dollar, wat een stijging van 23,8 procent betekent in de afgelopen 24 uur.

"In slechts enkele seconden kan de technologie bewijzen dat een gebruiker een mens is met een snelle scan van de handpalm, terwijl de fysieke anonimiteit van de persoon volledig behouden blijft", aldus de TON Society.

Leden van de gemeenschap kunnen deelnemen door hun TON wallet aan te sluiten en de handpalmscan uit te voeren met een smartphone om hun identiteit te verifiëren op de TON Society website.

Inmiddels staat het voorgaande toonaangevende project, het proof-of-personhood project van Worldcoin, in veel landen onder druk van de regelgeving.

Het Open Network-project werd oorspronkelijk ontwikkeld door het team achter de berichtenapp Telegram en werd in 2020 tijdelijk geannuleerd. Een groep ontwikkelaars hervatte het echter in mei 2021 onder leiding van de TON Foundation.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven