Nieuws - Toezicht op transactie legt Crypto.com onder druk

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Toezicht op transactie legt Crypto.com onder druk

Exchanges
Toezicht op transactie, legt Crypto.com, onder druk

De cryptobeurs Crypto.com is in het weekend steeds meer onder druk komen te staan. De reden hiervoor is dat het naar verluidt per ongeluk 400 miljoen dollar naar de exchange Gate.io heeft gestuurd. De transacties die niet moesten plaats vinden waren enkele weken geleden al begonnen.

Marszalek zegt dat het bedrag al is terug gestort

De CEO Kris Marszalek bevestigde hierna in een tweet dat het volledige bedrag al is teruggestort naar Crypto.com. Ook bestempelde hij de geruchten over de transfer als "bangmakerij en speculatie". Alle diensten van de beurs "functioneerden zoals gewoonlijk", volgens Marszalek. Na de ineenstorting van FTX had zijn platform snel een tijdelijke "bewijs van reserves" geleverd, Dit wil zeggen dat alle activa van gebruikers daadwerkelijk waren gedekt.

Vertragingen door verhoogde opnames

Als reactie op het nieuws over de foute transactie, begonnen gebruikers meer crypto van de beurs af te halen, voor een bedrag van 53 miljoen dollar. Vele meldden intussen op social media dat er lange vertragingen zijn voor de opnames. CEO Kris Marszalek heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen van het weekend een live video op YouTube aangekondigd waarin hij vragen van gebruikers zal beantwoorden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven