Nieuws - Tether wil meer dan een miljard US dollar investeren

Door Luc Vesters

Tether wil meer dan een miljard US dollar investeren

Tether wil meer dan een miljard US dollar investeren

Volgens CEO Paolo Ardoino is de grootste uitgever van stablecoins Tether van plan om de komende twaalf maanden meer dan een miljard dollar te investeren in projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie, financiële infrastructuur en biotech.

Bloomberg bericht hierover en citeert de CEO van Tether: “Het gaat om het investeren in technologieën die traditionele financiën ontbundelen.”

“Minder afhankelijkheid van grote technologiebedrijven zoals Google, Amazon en Microsoft” is het doel voor Ardoino. In de afgelopen twee jaar heeft Tether al bijna twee miljard US dollar geïnvesteerd in deze gebieden.

De USDT-reserves van Tether zijn voornamelijk geïnvesteerd in Amerikaanse staatsobligaties, die in de huidige omgeving met hoge rentes enkele miljarden US dollar per jaar opleveren. Terwijl de ECB onlangs de belangrijkste rente heeft verlaagd, heeft de Federal Reserve dat nog niet gedaan.

“We kunnen AI computing aanbieden aan alle bedrijven waarin we hebben geïnvesteerd,” vervolgt Ardoino. Tether investeerde onlangs meer dan een miljard US dollar in AI, bijvoorbeeld door de datacenterexploitant Northern Data Group te steunen.

In tegenstelling tot traditionele durfkapitalisten zoekt Tether echter niet specifiek naar bedrijven die in de komende één tot twee jaar waarschijnlijk bepaalde winstgevendheidsdoelen zullen halen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven