Nieuws - Tether wil een tokeniseringsplatform lanceren

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Tether wil een tokeniseringsplatform lanceren

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Tether wil een tokeniseringsplatform lanceren

Van stablecoins tot tokenisatie: Tether breidt zijn activiteiten uit naar een van de populairste trends in de cryptosector. Dit is wat erachter zit.

Tether, 's werelds grootste uitgever van stablecoins, breidt zijn eigen dienstenaanbod uit. Zoals CEO Paolo Ardoino aankondigde op X (voorheen Twitter), is het bedrijf van plan om zijn eigen tokeniseringsplatform te lanceren.

Van "staatsobligaties, aandelen en fondsen tot beloningspunten in cafés", kan het platform worden gebruikt om "alles te tokeniseren", aldus Ardoino.

Daarnaast is het platform niet-custodiaal, ondersteunt het meerdere netwerken en asset classes, en heeft het een hoge mate van aanpasbaarheid.

Ardoino gaf echter niet aan wanneer het platform beschikbaar zou worden gesteld voor het grote publiek.

In het verleden heeft Tether zich op verschillende gebieden gewaagd. Het stablecoinbedrijf heeft zich bijvoorbeeld ook gericht op Bitcoin mining.

USDT blijft echter het paradepaardje van het bedrijf. De stablecoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van $107 miljard, waarmee het zijn concurrenten in de schaduw stelt.

USDT van Tether wordt echter ook in verband gebracht met criminele activiteiten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft hierover onlangs een brief gepubliceerd. Wat Ardoino van de beschuldigingen vindt, kun je hier lezen: Staat Tether in het vizier van de VS?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven