Nieuws - Tether betreedt energiebranche met Bitcoin-mining

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Tether betreedt energiebranche met Bitcoin-mining

Tether (ERC-20) (USDT)
Bitcoin (BTC)
Mining
Tether betreedt energiebranche, met Bitcoin-mining

Uruguay haalt een groot deel van zijn energie uit hernieuwbare bronnen. Nu wil Tether in het land een duurzame Bitcoin mining infrastructuur gaan creëren.

Tether gaat in Uruguay investeren om duurzame energieproductie te verbeteren en een bitcoin-mining operatie op te zetten. Dat maakte het bedrijf op 30 mei bekend in een persbericht. Hiermee breidt de aanbieder van 's werelds meest gebruikte stablecoin zijn activiteiten uit van de financiële naar de energiesector.

Met het initiatief stimuleert Tether de ontwikkeling van een klimaatvriendelijke mining industrie. "Door gebruik te maken van de kracht van Bitcoin en de mogelijkheden van Uruguay op het gebied van hernieuwbare energie, wijst Tether de weg naar duurzame en verantwoorde manier van Bitcoin minen", laat Tether CTO Paolo Ardoino weten.

90 procent komt van hernieuwbare bronnen

Uruguay haalt meer dan 90 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen. Voornamelijk via waterkracht en windenergie. Het land importeert echter ook olie uit het buitenland om in zijn energiebehoefte te voorzien. Een "robuust en betrouwbaar" elektriciteitsnet en het hoge aandeel in groene energie maakt Uruguay tot de "perfecte locatie" voor het opzetten van een milieuvriendelijke mining operatie, volgens Tether.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven