Nieuws - Tesla houdt wederom vast aan Bitcoin (BTC)

Door Luc Vesters

Tesla houdt wederom vast aan Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC)
Elon Musk
Tesla houdt wederom vast aan Bitcoin (BTC)

Tesla (TSLA) heeft in het eerste kwartaal van 2023 geen bitcoins gekocht of verkocht. Dat blijkt uit het kwartaalverslag van de elektrische autofabrikant.

Aan het begin van het kwartaal was de waarde van de aandelen in digitale activa $184 miljoen, met BTC die op 31 december 2022 op $16.603 stond. Aan het einde van de boekhoudperiode van het eerste kwartaal, 31 maart 2023, werd BTC verhandeld tegen ongeveer 28.388 dollar. Tesla's cryptopositie is dus theoretisch toegenomen. Maar omdat de huidige boekhoudregels het boeken van dergelijke winsten niet toestaan, staat er nog steeds 184 miljoen dollar op de balans.

Medio 2022 verkocht de elektrische autofabrikant 75 procent van zijn Bitcoin-holdings en veroorzaakte daarmee opschudding in de cryptogemeenschap. De reden voor de verkoop destijds: om liquiditeit veilig te stellen. Door de corona lockdown en de bijbehorende productiestop in Shanghai waren de verkopen lager dan verwacht.

In Q1 2023 behaalde Tesla een totale omzet van 23,3 miljard dollar, minder dan verwacht. TSLA-aandelen zijn na het sluiten van de beurs 4,2 procent gedaald en noteren op het moment van schrijven $165. Ook de cryptomarkt ging vannacht omlaag. Bitcoin staat op 28.842 dollar op het moment van schrijven, terwijl Ethereum op 1.950 dollar noteert.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven