Nieuws - Tesla heeft 75% van zijn Bitcoins (BTC) verkocht

Zenz

Door Zenz van der Wielen

Tesla heeft 75% van zijn Bitcoins (BTC) verkocht

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
Tesla sells 75% of Bitcoins

De e-autofabrikant maakte zijn nieuwe kwartaalcijfers bekend. Een deel van de balans viel echter op bij de gemiddelde Bitcoin investeerder.

De e-autofabrikant veroorzaakte opschudding in de cryptogemeenschap met de aankondiging van zijn laatste kwartaalresultaten. Uit de gepubliceerde documenten van Tesla blijkt dat het bedrijf van Elon Musk 75 procent van zijn Bitcoin-aandelen heeft verkocht.

"Vanaf het einde van het tweede kwartaal hebben we ongeveer 75% van onze Bitcoin-aankopen omgezet in fiatvaluta", staat in het officiële document van Tesla te lezen. "De conversies in Q2 voegden $936 miljoen in contanten toe aan onze balans."

In voorgaande kwartalen was de autofabrikant nog een bijna constante koers aan het uitstippelen in termen van zijn bitcoin holdings.

Sinds eind september 2021 had Tesla nog ongeveer 1,2 miljard dollar aan digitale activa op zijn balans staan. Met de verkoop van de Bitcoin is deze waarde nu gedaald tot 218 miljoen Amerikaanse dollar.

Tesla kon zijn winst in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar bijna verdubbelen (98 procent) met ongeveer 2,3 miljard Amerikaanse dollar. De verkoop was echter lager dan verwacht. Het bedrijf vermeldt "beperkte productie en uitvaltijd in Shanghai" als gevolg van lokale lockdowns.

Tesla haalde in maart vorig jaar al meer dan 100 miljoen dollar binnen door een deel van zijn BTC te verkopen. Zelfs toen moest Musk het hoofd bieden aan de cryptogemeenschap.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven